Toshiba esettanulmány

2013. július 04. Írta: 

„A LucaNet az előre előkészített tervezési sablonok segítségével biztosítja számunkra, hogy az eredménykimutatás és a mérleg, valamint a likviditás tervezése ezek után már csak egy gombnyomás legyen. A költséghelyek felelősei egyszerűen be tudnak kapcsolódni a tervezési folyamatba, külön oktatási költségek nélkül, ezzel számunkra nemcsak időt takarítanak meg, hanem pontosabbá is teszik is a tervet, ezzel a pénzügyi adatok belátható időn belül rendelkezése állnak.” - Ulrich Leib, kontrolling vezető Toshiba Electronics Europe GmbH

RTEmagicC logo toshiba 15.jpg

Az ügyfél adatai:

Iparág: elektronika, elektrotechnika

Székhely: Düsseldorf

Foglalkoztatottak létszáma: közel 400 fő

Bevezetett programok: LucaNet Financial.Consolidation, LucaNet.Planner, LucaNet.Importer

Egyszerűen pontos - tervezés gombnyomásra

„Elég rugalmas legyen, hogy a gyorsan változó számviteli rendszert lekövethesse, és elég intelligens legyen ahhoz, hogy az automatikusan lekönyvelt gazdasági eseményeket a különböző költségfelosztási eljárások szerint hiánytalanul dokumentálja.”-vélte a Toshiba Electronics vezetője.

A konszern szerette volna kontrolling tevékenységét hatékonyabbá, gyorsabbá és pontosabbá tenni.

A Toshiba Electronics Europe GmbH düsseldorfi székhelyével az európai központja a japán Toshiba Corporation vállalatcsoport félvezető üzletágának. A Toshiba Electronics Europe GmbH Düsseldorfban a német, francia, nagy-britanniai, olasz, svéd, spanyol és finn leányvállalatok könyvelési feladatait vette át, ezzel ún. számviteli szolgáltató központként működik.

toshiba ulrich leib 01

„2003-ban leteszteltük a piacon levő termékeket, és a LucaNet mellett döntöttünk.” - közölte Ulrich Leib a Toshiba Electronics Europe GmbH kontrolling vezetője. Havonta készítjük el az európai vállalatok számviteli zárását és a belső pénzügyi riportjait, valamint a külső pénzügyi jelentést a japán anyavállalat számára. Emellett a Toshiba Electronics Europe fő feladatának számít az európai leányvállalatok féléves terveinek elkészítése is.

Excel-táblák mint időrabló megoldások

„A LucaNet bevezetése előtt a háromtagú csapatunk 5-6 nap alatt készítette el a havi riportot.” - magyarázta Ulrich Leib. A nagy időigény oka a belső és külső riportoknál az adatok hatékonytalan, manuális feldolgozása és Excel-táblákba importálása volt. Rengeteg felesleges időt töltöttünk a konszolidáció során azzal, hogy megtaláljuk, hol voltak hibás képletek.

Rugalmas „standard” szoftver kerestetik

A Toshiba Electronics Europe felelős vezetői számára világos volt, hogy olyan szoftvert kell bevezetnünk, amely elég rugalmas ahhoz, hogy a számviteli rendszerben a gyorsan változó struktúrákat leképezze. Ezen kívül elég intelligens is legyen ahhoz, hogy az automatikus könyvelési folyamatokat a különböző költségfelosztási eljárások szerint hiánytalanul dokumentálja. Úgy gondoltuk továbbá, hogy platformfüggetlennek kell lennie, vagyis az interneten és intraneten is elérhető legyen annak érdekében, hogy a management és a contolling részleg a havi, féléves valamint éves beszámolókat online megtekinthessék anélkül, hogy Excel-táblázatokat kellene ide-oda küldözgetni. Továbbá mind az 50 költséghelyfelelősnek be kell tudni kapcsolódnia a féléves gördülőtervezésbe. Ezzel meghatározták azt a szoftvert, amely megfelel egy optimális számviteli rendszernek.

„Könyvvizsgálónk ajánlotta figyelmünkbe a LucaNet programot. A LucaNet tartott egy programbemutatót, mi pedig a többi ajánlattal összehasonlítva a programot ezután a LucaNet mellett döntöttünk.”

Ulrich Leib még hozzáteszi azt is: „A zárási folyamat a LucaNet bevezetése óta jelentősen lerövidült, most már a havi jelentést 5-6 nap helyett már 1-2 nap alatt elkészítjük.”

Egy jó szolgáltatás által nyújtott rugalmasság

A szervezeti struktúrák változásainál, mint például az új részlegek létrehozásánál, ezt a szoftvert problémamentesen lehet a változásokhoz igazítani. A tanácsadók professzionalitása az, amit Ulrich Leib a LucaNet Rt-ben megbecsül.

„Az a szolgáltatás, amit a LucaNet a vállalatok, úgymint a Toshiba részére nyújt, felülmúlhatatlan. Mihelyst egy probléma felmerül, egy órán belül segítséget nyújtanak. Mindegy, hogy a havi zárásról, az éves zárlati munkákról vagy a tervezésről van szó.” - véli a kontrollingvezető.

„A szoftver bevezetése után lehetővé vált, hogy az adatok az interneten és intraneten keresztül bárhol elérhetők a világban. Az Excel-táblázatok küldése ezennel a múlté. Ma már a munkatársak, akiknek hozzáférési joguk van az adatokhoz, weboldalon keresztül lehívhatják az adatokat, ezzel időt takarítunk meg.”  

Fordítás: Czibula Csilla

 

A LucaNet RT-ről | Miért pont LucaNet? | Stratégiai sikertényezőkLucaNet termékek | Esettanulmányok | Felhasználói vélemények | Képernyőfotók

Megjelent: 5836 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. augusztus 07., szerda 17:53
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
JoomShaper